DRIEKANT BROODCAFE

Een plek om heerlijk te ontbijten of te lunchen! Achter station Zutphen in het mooie Noorderhavenkwartier is Broodcafé gevestigd in de historische broodfabriek.

In maart 2015 is Broodcafe ontstaan als een nieuw initiatief van biologische bakkerij Driekant Ambachtcentrum. Sinds 2 jaar is ons pand uitgebreid met een nieuwe aanbouw en combineren we door het bedrijf heen ambacht met een toegankelijke menukaart. Zo zijn al onze broden met de hand gemaakt in bakkerij Driekant in de binnenstad maar serveren wij ook hamburgers en  frieten. Terwijl u geniet van uw 100% biologische maaltijd heeft u uitzicht op onze patisserie waar alle gebak en koek op authentieke wijze wordt bereid.

De combinatie van traditie en de vlotheid van 2018 geeft een unieke kijk op onze bedrijfsvoering en bijdrage aan de Hanzestad Zutphen. Ons menu biedt vegetarische, vis en vleesgerechten voor ontbijt en lunch, gezonde snacks To Go en biologische koffie en thee. Ook de wijnen en het bier zijn speciaal geselecteerd op hoogstaande biologische kwaliteit. Ontbijten, Brunchen, bedrijfslunches, high tea, kinderfeestjes en workshops worden allemaal gefaciliteerd in onze ruimte en op locatie.

Ons Ambacht

Biologisch brood en banket met een sociale inslag. Dat is de kernwaarde van ons bedrijf. In onze productie werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om zich te ontwikkelen en op een actieve en professionele manier mee te draaien in het arbeidsproces. Wij faciliteren begeleiding op het gebied van arbeidsontwikkeling alsmede persoonlijke ontwikkeling in de vorm van ontspanning en kunst. De aandacht voor mens en product is zichtbaar in ons brood en banket. Ons productieproces blijft dus ook klein en dichtbij de mens. Ieder brood is handgemaakt en meerdere ogen controleren de continuïteit van kwaliteit van het kleinste koekje tot de grootste bestelling. Wij vertellen een verhaal en u als onze gast kunt meekijken in onze productie, die niet achter gesloten deuren plaatsvindt maar een integraal onderdeel is van onze lunchroom.

De toonbank van Broodcafe ZutphenAl jaren lang gebruikt Driekant uitsluitend biologische producten, echter hebben we sinds 2016 een officieel SKAL of EKO keurmerk. Wij werken samen met zoveel mogelijk lokale leveranciers; zo halen wij groenten bij de Zonnegaard,kaas bij de Vijfsprong, wijnen bij Schaapveld, vlees bij Ecofields en water bij Water159

De Oorsprong

Henk Smit startte Driekant Ambachtscentrum 21 jaar geleden in de Lange Hofstraat in het centrum van Zutphen. Zelf dagelijks aanwezig en ieder brood zelf gekneed bouwde Henk het bedrijf samen met zijn vrouw Marjan tot wat het nu is. Het pand breidde door de jaren heen uit en de productie kon daardoor steeds professioneler worden. Wie Zutphen zegt, denkt Driekant en vaak staan de mensen tot op de straat te wachten op hun speciale brood. De winkel kreeg een marktkraam voor de deur, een lunchroom, marktkramen door de regio, wederverkopers die het brood kwamen afnemen en anno 2018 rijden er dagelijks bestellingen brood en banket door het hele land. Ambacht proef je en getuige de grote vraag naar Driekant producten stellen wij dat deze formule werkt! In 2017 droeg Henk het bedrijf over aan zijn zoons Marijn en Piet die beiden dagelijks aanwezig zijn in beide vestigingen van Driekant.

Ons menu biedt vegetarische, vis en vleesgerechten voor lunch en diner, gezonde snacks To Go en biologische koffie en thee. Ook de wijnen en het bier zijn speciaal geselecteerd op hoogstaande biologische kwaliteit.

Wil je reserveren? Of heb je een vraag? We horen het graag.